Rensdyr farsbrød
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
Ingredienser- 600 g hakket kalv og flæsk
- 1 finthakket løg
- 1 presset fed hvidløg
- ½ dl mælk
- 1 æg
- 4 spsk hvedemel
- 1 spsk organo eller timian
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 125-375 g Tulip bacon i skiver
- 1 stk cherrytomat
- 2 øjne af sukker
Sådan tilbereder du retten
- Rør kød, løg, hvidløg, mælk, æg, mel og krydderier sammen til en fars.
- Form farsen til et ’brød’ med facon som et hoved.
- Læg farsbrødet i et ildfast fad og bag det ved 175 °C i 35-40 min. til det er gennemstegt.
- Skær halvdelen af baconskiverne i mindre stykker og steg både store og små baconstykker gyldne.
- Placér farsbrødet på et serveringsfad og læg baconstykkerne, så de danner et bacon-gevir. Brug en cherrytomat til Rudolfs røde tud og afslut med øjne lavet af sukker.
Tips
Hvis du ønsker en ret med et sprødere udtryk, kan du med fordel tildække hele farsbrødet med baconskiver. Vi anbefaler 250 g Tulip bacon i skiver til at dække hele farsbrødet. Baconskiverne lægges tæt ved siden af hinanden på den vandrette led af farsbrødet – evt. flet skiverne - efter ca. 25-30 min. tilberedning af farsbrødet i ovnen.
Hvis du ønsker et sundere tvist til retten, kan du evt. vælge at erstatte mel med 40 g havregryn. Desuden kan du i stedet for sukkerøjne vælge at bruge vindruer eller oliven.