Tærte med spinat og bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tærte med spinat og bacon

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 300 g Tulip Bacon i tern
  • 1 færdig tærtedej i rulle
  • 5 æg
  • 2 dl fløde
  • 200 g babyspinat
  • 250 g cherrytomater
  • 5 fed hvidløg
  • ½ tsk. friskrevet muskatnød
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt smeltet smør til tærteformen
Print opskrift

Denne lækre tærte med spinat og bacon er ideel til en hyggelig aften med familien eller som en del af en større buffet. Servér den varm og gerne sammen med en frisk salat for at give et komplet måltid. Opskriften er perfekt til 4 personer, men opskriften kan nemt justeres, så den passer til flere eller færre gæster.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Steg baconternene sprøde på en tør pande i 10-12 min. ved jævn varme. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. 
  2. Blancher spinaten 1 min. i saltet vand og læg den i koldt vand. 
  3. Sigt og klem, så vidt muligt, vandet ud, hak den fint og sæt den til side. 
  4. Tag tærtedejen ud fra køl og lad den hvile på køkkenbordet 10 min. 
  5. Pisk æg og fløde sammen til en homogen masse og vend den med halvdelen af den sprødstegte bacon, spinat, halve cherrytomater, knust hvidløg, muskatnød og citronskal. 
  6. Pensl en tærteform med smeltet smør og beklæd den med tærtedejen. 
  7. Prik bunden med en gaffel og hæld æggemassen i. Bag tærten i ovn til den er gylden og fast ca. 20 min. v. 180°C. Drys med den resterende bacon og server straks evt. med en grøn salat