Tærte med spinat og bacon
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 300 g Tulip Bacon i tern
- 1 færdig tærtedej i rulle
- 5 æg
- 2 dl fløde
- 200 g babyspinat
- 250 g cherrytomater
- 5 fed hvidløg
- ½ tsk. friskrevet muskatnød
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt smeltet smør til tærteformen
Sådan tilbereder du retten
- Steg baconternene sprøde på en tør pande i 10-12 min. ved jævn varme. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Blancher spinaten 1 min. i saltet vand og læg den i koldt vand.
- Sigt og klem, så vidt muligt, vandet ud, hak den fint og sæt den til side.
- Tag tærtedejen ud fra køl og lad den hvile på køkkenbordet 10 min.
- Pisk æg og fløde sammen til en homogen masse og vend den med halvdelen af den sprødstegte bacon, spinat, halve cherrytomater, knust hvidløg, muskatnød og citronskal.
- Pensl en tærteform med smeltet smør og beklæd den med tærtedejen.
- Prik bunden med en gaffel og hæld æggemassen i. Bag tærten i ovn til den er gylden og fast ca. 20 min. v. 180°C. Drys med den resterende bacon og server straks evt. med en grøn salat