Vildtgryde

(10 vurderinger) Min vurdering: 0

Vildtgryde

  • 1 t. 50 min.
  • 6 personer

Ingredienser

BACON VILDTKØD
  • 750 g vildtkød, f.eks. hjort eller elg
  • 1 spsk. bacon stegefedt
  • 1 spsk. smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
VILDTGRYDE
  • 12 knuste enebær
  • 2 laurbærblade
  • Timiankviste
  • 3 dl rødvin
  • 3 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 3 dl vildtbouillon
  • 1 løg
  • 100 g pastinak
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. bacon stegefedt
  • 3 dl fløde
  • Frisk timian
Print opskrift

Sveriges skovarealer rummer en stor vildtbestand, der har givet en madkultur med mange vildtretter.

Bacon bruges til vildt, dels for smagen og dels for at bardere (dække) kødet, som ellers kan blive tørt ved stegning.

 


Sådan tilbereder du retten

BACON

  1. Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
  2. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
  3. Skær baconskiverne i ”frimærker”.

VILDTKØD

  1. Skær vildtkødet i tern.
  2. Steg kødtern i en gryde i bacon stegefedt og smør.
  3. Drys med salt og kværn med peber.

VILDTGRYDE

  1. Kom knuste enebær, laurbærblade og timiankviste i en gazepose.
  2. Tilsæt kødet i gryden sammen med rødvin, tomatpuré og bouillon.
  3. Tilsæt gazeposen med krydderier.
  4. Kog gryderetten med låg ved svag varme til kødet er mørt (ca. 50 minutter).
  5. Pil og hak løg og hvidløg.
  6. Skræl og skær pastinak og gulerod i tern. Rens og snit porre.
  7. Svits hakket løg og hvidløg, pastinak, gulerod og porre i bacon stegefedt på en stor pande 3-4 minutter.
  8. Fjern gazeposen med krydderier og tilsæt de pandestegte grøntsager til vildtgryden.
  9. Tilsæt fløden. Smag til med salt og kværn med peber.
  10. Lad det koge 3-5 minutter, så grøntsagerne bevares sprøde.
  11. Drys med frisk timian og stegte bacon ”frimærker”. Server med brød, pasta eller kartofler.