Focaccia med bacon og champignon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Focaccia med bacon og champignon

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 4 dl vand
  • 0,5 spsk. salt
  • 0,5 spsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 500 g hvedemel
  • 200 g friske champignon
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 citron
  • 4 knivspids sort peber
  • 250 g bacon i skiver
  • 250 g frisk mozzarella
  • 80 g revet mozzarella
  • 40 g revet parmesan
Print opskrift

Har du brug for et lækkert focaccia med et twist? Denne opskrift kombinerer den luftige konsistens af focaccia med den uimodståelige smag af sprødt bacon og saftige champignon.

 


Sådan tilbereder du retten

Dej:
Rør gæren ud i lunkent vandet i en stor skål. Tilsæt salt, sukker og olie. Rør/ælt mel i lidt ad gangen, til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter. Slå dejen ned, og lad den hæve op igen i ca. 20 minutter.

Focaccia:
Del dejen i 2 dele, som du ruller tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg de 2 dele af dejen på hver sin bageplade oven på et ark bagepapir. Tænd ovnen på 200 °C.

Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Bland champignoner, grofthakket persille, citronskal og olie i en skål. Krydr med salt og peber.

Skær bacon i strimler, og steg dem let. Fordel champignonblandingen over bundene. Top med bacon og de 2 slags mozzarellaost.

Bag brødene i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Servér dem på et fad, og drys med ekstra persille og friskrevet parmesanost.