Højtbelagt smørrebrød med roastbeef- med vagtelæg, ristede løg og lucernespirer
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 4 skiver groft toastbrød
- 4 tsk. rød pesto
- 70 g Tulip Pålækker Roastbeef
- 2 spsk. olivenolie
- 4 vagtelæg
- 2 spsk. ristede løg
- 10 g lucernespirer
- 10 g kørvel
Sådan tilbereder du retten
Sådan laver du højtbelagt smørrebrød med roastbeef:
- Smør toastbrødene med tomatpesto, og placér 1-2 skiver roastbeef ovenpå.
- Varm en pande op med lidt olie, slå vagtelæggene ud til spejlæg, og steg dem ved lav-middel varme, til de er færdige.
- Kom et spejlæg på hvert stykke roastbeef, og pynt med ristede løg, lucernespirer og kørvel.
- Velbekomme!
Tips
Serveringsforslag
Start med at riste toastbrødet gyldent, for at få et sprødt element.
Hvis du har overskud, kan du også lave roastbeefsmørrebrødet hjemmebagt rugbrød.
Hjemmelavede ristede løg
Ristede løg er et lækkert tilbehør til alt lige fra smørrebrød til fastfood - og så er det endda nemt at lave dine egne ristede løg. Prøv opskriften på ristede løg:
Ingredienser
3 zittauerløg (hvide løg)
5 dl solsikkeolie
Salt
Sådan gør du:
- Skær løgene ud i tynde skiver eller løgringe, og vend dem i mel.
- Varm solsikkeolien op i en gryde ved middelvarme. Olien er klar, når den syder, hvis du tester med et lille stykke løg.
- Kom løg i gryden og lad dem stege, til de er sprøde og har fået en gylden kulør. Det tager ca. 15 minutter.
- Tag løgene op af gryden, og lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
- Opbevar de ristede løg i en lufttæt bøtte.
Pas på, at løgene ikke får for meget og bliver mørke. Det giver dem en dårlig brændt smag.